تحقیقات دانشمندان چینی بر روی میکروبیوم روده در طول ۳۰ روز روزهداری
روزهداری متناوب یک مداخله غذایی محبوب با مزایای سلامتی مختلف از جمله کاهش وزن و بهبود غلظت گلوکز خون است. توضیح ساز و کار اثرات مفید روزهداری متناوب تا حد زیادی مبهم باقی مانده است اما ممکن است شامل تغییراتی در ترکیبات میکروبی روده نیز باشد. مطالعه جانهانگ و همکاران(۲۰۲۱) با هدف بررسی اثرات یک ماه روزه متناوب بر روی میکروبیوم روده بر ۳۷ فرد سالم (۲۷ نفر روزهدار و ۱۰ نفر در گروه کنترل) در چین انجام شده است. از شرکتکنندگان نمونههایی از مدفوع و خون گرفته شد و متغیرهای فیزیولوژیک آنها (به عنوان مثال، توده بدن و کالری دریافتی) در ۲ سال مختلف ارزیابی شده و نتایج با گروه کنترل همسان به لحاظ سن و وزن مقایسه شد. نتایج این مطالعه نشان داد که روزه متناوب ماه رمضان تنوع میکروبیومی را افزایش داده و به طور خاص با تنظیم مثبت باکتری لاکنوسپیراِیسیا همراه بود [بدون روزه ۱۳.۶۷ ± ۲۴.۶ در مقایسه با روزه ۳۹.۷ ± ۱۵.۹].
ترکیب میکروبیوم پس از قطع تغذیه متناوب به حالت اولیه بازگشت. علاوه بر این، تغییرات در غلظت لاکنوسپیراِیسیا، منعکسکننده اثرات روزه متناوب بر متغیرهای فیزیولوژیکی است. به طور کلی این مطالعه نشان داد که روزهداری متناوب باعث ایجاد بازسازی قابلتوجهی در میکروبیوم روده میشود. روزهداری متناوب با تنظیم مثبت باکتری تولیدکننده اسیدبوتیریک، توضیح شفافی را برای اثرات سلامتی مرتبط با روزهداری ارائه میدهد.
باکتری لاکنوسپیراِیسیا (Lachnospiraceae) خانوادهای از باکتریهای بیهوازی و هاگساز در راسته Eubacteriales است که پلیساکاریدهای گیاهی مختلف را تخمیر میکند. اسلام؛ دینی سرشار از فایده و سلامت